DESPRE NOI

 

    BIOTECH CENTER este reprezentantul exclusiv al Grupului ECOSYNERGIE în România.

Acest grup, cu experienţă îndelungată în domeniul protecţiei mediului, a dezvoltat procedee naturale de prevenire şi tratare a poluărilor.

Toate realizările obţinute sunt fructul unei colaborări strânse cu oameni de ştiinţă din domenii diverse (biologi, specialişti în hidrologie, ecotoxicologi, medici,…).

Procedeele şi produsele noastre sunt pe bază de micro-organisme şi enzime naturale complet nepericuloase pentru om, floră şi faună şi corespund normelor UE in materie de siguranţă.

 

    Aceste micro-organisme sunt chiar artizanii staţiilor noastre de epurare, ale foselor noastre septice, sau mai mult, sunt şi cele care participă la fenomenele de fermentare bine cunoscute (brânzeturi, alcool,…).

 

    Orice sursă de poluare de origine organică (hidrocarburi, grăsimi, cianuri, sedimente,…) îşi găseşte remediul în activitatea micro-organismelor (bacterii, alge, ciuperci,…).

Problema cotidiană este că poluarea provocată în mediu este mult mai mare decât posibilitatea naturii de a o asimila, având ca efect apariţia de molecule complexe.

 

    Plecând de la acest principiu, noi selecţionăm din natură suşe de micro-organisme în funcţie de tipul de poluare ce urmează a fi tratată, apoi le cultivăm, le concentrăm şi le asociem pe suporturi minerale, împreună cu nutrienţi, vitamine, oligoelemente…

Astfel, aceste micro-organisme sunt mult mai performante, mai rezistente, se reproduc mai rapid, putând să le facem să coabiteze cu alte suşe, fără ca acestea să intre în fenomene de competiţie, predare,…, permiţându-ne astfel să tratăm mai multe tipuri de substanţe poluante în acelaşi sit. Micro-organismele se hrănesc cu substanţele poluante, transformându-le în molecule simple, perfect asimilabile mediului înconjurător. Populaţia lor se autoreglează în funcţie de gradul de poluare (acţiune curativă) şi în funcţie de poluarea adusă (acţiune preventivă), ceea ce se traduce astfel prin – BIOTEHNOLOGIE.

 

    Produsul finit (pudră cu granulometrie în funcţie de tratamentul ce urmează a fi aplicat) trebuie utilizat prin simpla împrăştiere în mediul de tratat.

 

NOI avem sarcini şi obligaţii specifice:

§                     să asigurăm o calitate a apei şi a solului care să satisfacă cele mai severe norme de mediu

§                     să protejăm, în calitate de companie responsabilă, mediul înconjurător

§                     să respectăm angajamentele luate

§                     să respectăm calitatea serviciilor noastre

§                     să respectăm protecţia informaţiilor profesionale ce au caracter confidenţial.

 

    Apa şi solul sunt ameninţate din ce în ce mai mult. Suntem conştienţi de rolul şi de responsabilitatea specifice pe care le avem în cadrul protecţiei mediului înconjurător. Vrem să asigurăm conservarea pe termen lung a acestor resurse, tratându-le într-un mod responsabil.